Over Frédérique Groenen

Als jong meisje wist ik al dat ik dingen anders deed dan anderen. Vanwege mijn dyslexie had ik extra ondersteuning nodig op school, en na de scheiding van mijn ouders werd ik geconfronteerd met een emotionele wereld die ik niet direct begreep, maar waarmee ik wel om moest leren gaan. Dit maakte dat ik al vroeg een diepe belangstelling ontwikkelde voor mentale zorg en emotioneel welzijn. Ik ontdekte dat ik een luisterend oor bood voor vrienden en graag met hen mee dacht als ze ergens mee zaten.

Tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) werd het mij duidelijk dat ik meer wilde doen dan alleen luisteren. Ik wilde mensen helpen daadwerkelijk conflicten op te lossen en weer vooruit te komen in hun leven. Daarom begon ik, nog voor mijn twintigste, aan een mediationopleiding. Dit was een transformerende tijd waarin ik leerde hoe je conflicten zowel binnen jezelf als met anderen kunt aanpakken.

In diezelfde periode werkte ik in een hospice, waar ik te maken had met mensen in hun laatste levensfase, waar ik veel geleerd heb over rouw, verlies en de kracht van emotionele ondersteuning. Het was een ervaring die mijn kijk op het leven en mijn werk als coach en mediator verder verdiept heeft.

Professionele ontwikkeling als coach
Om mijn coachingvaardigheden verder te ontwikkelen, volgde ik de Co-Active opleiding. Dit programma hielp me cliënten te begeleiden in hun zoektocht naar balans, intuïtie en persoonlijk leiderschap. Als erkend en gecertificeerd coach begeleid ik nu mensen in Amsterdam en Naarden bij persoonlijke groei, het verwerken van verlieservaringen, en het creëren van emotionele veerkracht. Mijn benadering is holistisch: ik kijk zowel naar de fysieke als mentale aspecten van het leven, om balans te brengen in je dagelijks bestaan.

Naast mijn werk als coach ben ik moeder van twee jonge kinderen en geniet ik van de kleine momenten in het leven. Mijn eigen balans vinden tussen werk en gezin helpt me om nog beter te begrijpen waar mijn cliënten doorheen gaan.

Hoe anderen mij omschrijven: open, empathisch, rustig en enthousiast.

Neem contact op